FAQ / om campen

Hvordan bor man på campen?

Luftballonen består af 3 aldersopdelte teltcamps, som bliver opført på en stor græsplæne, med adgang til spiselokaler og indendørs aktiviteter på en efterskole og i nærmiljøet.

Campen foregår på Glamsbjerg Fri – og Efterskole på Fyn.

Følgende forskellige camps er i Luftballonen – se hvor du skal være ift. din alder:

Midgård: 9 – 12 år 
Asgård: 13 – 15 år 
Danaheim: 16 – 17 år

Hvordan tilmelder man sig?

Du tilmelder dig via link og udfylder online. Vil du være frivillig, skal du ansøge her.

Hvad koster campen?

1400 kr. for Midgård og Asgård (op til 15 år).

1700 kr for Danaheim (16-17 år).

Du betaler via kontooverførsel eller mobilepay når vi nærmer os campen. Prisen inkluderer 8 overnatninger, alle måltider, oplevelser, en løbe t-shirt og vanddunk. Du skal have lommepenge med hvis du vil købe lidt slik i boden, men skal derudover ikke bruge penge undervejs.

Covid-19 og sommercamp 2022

Situationen med Covid-19 er uforudsigelig og derfor kan vores forholdsregler ændre sig før – og undervejs i campen. Umiddelbart vil vi følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger på gældende tidspunkt. Det bliver højst sandsynligt et krav, at man bliver PCR-testet før ankomst. Vi vil også have en handleplan klar, skulle der opstå et tilfælde med Covid-19 i campen.

Dagsprogram – hvordan ser en dag ud på campen?

En dag i campen er fyldt med aktiviteter, hygge, sjov og god mad. De tre aldersopdelte camps laver aktiviteter hver for sig eller sammen. Danaheim kommer på flere ture, fx. kajak eller klatring. Alle tre camps tager sammen på en dagstur ca. halvvejs med bus.

Kl. 8.00 – 8.30 Morgenvækning og morgengymnastik, efterfulgt af lækker morgenmad

Kl. 9.00 – 10.00 Medicin og puste peakflow

Kl. 10.00 – 12.00 Aktivitet 1 (idræt, løb, lege, sjov, friluftsbad, afslapning, på tur eller undervisning)

Kl. 12.30 – 13.00 Frokost

Kl. 13.00 – 15.30 /16.00 Aktivitet 2 (idræt, løb, lege, sjov, friluftsbad, afslapning, på tur eller undervisning)

Kl. 15.30 – 16.00 Snack og hygge

Kl. 17.00 – 18.00 Bad, læse post hjemmefra og bagefter dejlig varm aftensmad

Kl. 19.00 – 20.30 Aktivitet 3 (se film, afslapning, skrive breve hjem, undervisning eller lette lege)

kl. 20.30 – 22.00 Medicin, puste peakflow og godnat

Hvor gammel skal man være?

Du skal være mellem 9-17 år og have astma, allergi eller eksem.

Vi har også plads til dig hvis du fx har høfeber, husstøvmideallergi, madallergi eller andet. Husk at oplyse om alle hensyn.

Skal jeg være medlem af en forening for at være med?

Nej, alle kan tilmelde sig Luftballonen Sommercamp, uden at være medlem af Astma- og Allergiforeningen.

Hvad nu hvis jeg er allergisk overfor madvarer, er på en særlig diæt, vegetar eller andet?

Vi imødekommer alle ønsker til mad, vi skal blot vide det inden campen begynder. Vi har erfaring med alvorlige allergier også (fx. dig der bruger epipen) og er meget omhyggelige i køkkenet. Du er også velkommen til at tage eget brød med fx., hvis det gør dig mere tryg.

Hvad hvis jeg bliver syg undervejs?

Vi behandler det vi kan på campen, men sørger for at få dig til læge såfremt det er nødvendigt. Det kan både være akut eller i det lokale lægehus. Vi har en fast aftale med børneafdelingen på OUH til meget akutte tilfælde.

Parfumefri camp – hvad betyder det?

I praksis betyder det, at alt dit tøj skal være vasket i duftneutralt vaskemiddel (fx. Neutral), for at alle kan være med uden gener. Vi har deltagere og frivillige, der ikke tåler parfume, og derfor bruger vi også kun parfumefrie produkter under campen. Vi giver nærmere instruktion herom, når vi nærmer os campen.

Hvad skal jeg tage med?

Vi sender dig et informationshæfte med alle disse vigtige informationer og heri er der en detaljeret pakkeliste og information omkring lommepenge og meget andet.

Kontakt til forældre undervejs

Der er ikke nogen direkte kontakt imellem deltager og forældre, men vi har en telefonaften, hvor forældre kan ringe og høre deres lejransvarlige, hvordan det går. Dette vil typisk finde sted halvvejs.

Facebookgruppe

Vi opdaterer dagligt forældrene i en lukket Facebookgruppe, hvor vi poster billeder og fortæller hvilke aktiviteter vi har lavet, så du som forældre kan følge med og få et indblik I hvad dit barn oplever hos os. På den måde har i også et godt grundlag at tale om det hele, efter campen.

%d bloggers like this: